Wie is De Fruitboer?

Reacties uitgeschakeld voor Wie is De Fruitboer?

Zo is het begonnen… 

 

Thomas Broex - Met passie voor fruit!

Thomas Broex – Met passie voor fruit!

Rond 1900 is de opa van mijn opa begonnen met een boerenbedrijf met veeteelt, akkerbouw en hoogstam fruitbomen. Mijn vader besloot in 1976 een nieuwe weg in te slaan. Hij nam afscheid van het vee en richtte zich volledig op het telen van fruit. In het begin waren dit vooral appels en aardbeien. Later kwamen hier ook peren, pruimen, kersen en rode bessen bij. Inmiddels zijn de wat oudere appelrassen vervangen voor nieuwe rassen met een stevigere bite en een frisse zoete smaak. Nu gaat het bedrijf weer een nieuwe fase in. Met de introductie van De Fruitboer wil ik ons fruit dichter bij de consument brengen. Door meer directe verkooppunten in te richten, zoals onze fruitautomaat en de verkoop van fruit in onze wei, wil ik het fruit verser dan vers aanbieden. Want vers fruit is het allerlekkerste!

 

In de mooiste natuur…

 

Het fruit van De Fruitboer komt uit het mooiste stukje natuur in het zuidelijkste puntje van Nederland. Onze fruitbomen staan op de Zuid-Limburgse heuvels. De typische kalkgrond zorgt ervoor dat ons fruit een heerlijk volle smaak heeft. En dankzij het heuvelrijke landschap met zonnige dagen en koude nachten wordt al ons fruit ook mooi gekleurd. Daarmee kan ik vol trots zeggen dat het fruit van De Fruitboer het allerlekkerste is en dat je de liefde voor smaak proeft!

 

Lekker en gezond fruit met respect voor de natuur…

 

flora en fauna

flora en fauna

Bij De Fruitboer geloven we erin dat lekker fruit ook gezond moet zijn. Daarom werken we zoveel mogelijk met natuurlijke gewasbestrijding. Hiermee zorgen we voor mooi fruit zonder dat de natuur onnodig wordt belast. Alleen wanneer het echt noodzakelijk is voor de kwaliteit van het fruit worden andere middelen in kleine hoeveelheden toegepast. In onze fruitweien geven we flora en fauna zoveel mogelijk ruimte. Zo hebben we hommels uitgezet en wonen er ook een aantal bijenvolken om de fruitbomen te bestuiven. Daarnaast zijn er reeën en konijnen te vinden in de boomgaarden. Ook een das bezoekt de fruitwei regelmatig.

Pin It

» » Wie is De Fruitboer?
On 8 mei 2014
By

Comments are closed.

« »