Het lekkerste fruit

Reacties uitgeschakeld voor Het lekkerste fruit

                   PRUIMEN                                                            KERSEN

Heel mooi om om je oor te hangen, maar het is nog veel beter om lekker in zo’n grote, rode, zoete, knapperige kers te bijten. Mmmmmmm!!! Dat vinden wij bij De Fruitboer ook! Onze kersen zijn de pareltjes van De Fruitboer. Daarom hebben we in onze fruitweien een verzameling van kersenrassen die allemaal aan de eerder genoemde criteria voldoen. Dankzij de combinatie van rassen hebben we ervoor kunnen zorgen dat ons kersenseizoen lang duurt, zodat iedereen extra lang van dit gezonde snoep kan genieten. De allerlekkerste kersen van De Fruitboer worden in de zomer 6 weken lang, van ongeveer eind juni tot half augustus, geplukt.
Lekker om zo te eten, maar ook heerlijk op een echte Limburgse vlaai. Bij De Fruitboer hebben we dan ook zowel pruimenrassen met grote, zoete, sappige pruimen die je lekker uit de hand kunt eten als de ideale bakpruimen die zorgen voor een overheerlijke smaakvolle vlaai. Enkele van onze pruimenrassen zijn: Opal (smaakvol om zo te eten, maar ook perfect voor de pruimenvlaai), Jubileum (grote zoete handpruim, fijn dat hij zo groot is, want hij is super van smaak) en Reine Claude Verte (kleine groen gele pruim, heerlijk zoet voor in gerechten, in jam of om te wecken). Het pruimenseizoen duurt van half juli tot ongeveer half augustus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     APPELS                                                                   PEREN

 

Naast de meer traditionele appelrassen Elstar, Golden en Jonagold telen we ook het nieuwere ras Junami. Deze nieuwkomer onder de appels kenmerkt zich door de knapperige bite en de frisfruitige smaak. Onze Junami-appels worden verkocht via Fruitveiling Zuid-Limburg. De appelpluk is van half augustus tot half oktober.
Een appel is natuurlijk heerlijk om zo te eten, maar dankzij de frisse smaak ook perfect te gebruiken in een salade of andere gerechten. Ook in toetjes en andere zoete traktaties is de appel een dankbaar ingrediënt met als topper uiteraard de appeltaart. Naast de meer traditionele appelrassen Elstar, Golden en Jonagold telen we ook het nieuwere ras Junami. Deze nieuwkomer onder de appels kenmerkt zich door de knapperige bite en de frisfruitige smaak. Met zijn rode blos is de Junami niet alleen heel lekker maar ook nog een lust voor het oog. Echt een appel van nu die zeker ook in de smaak valt bij de jongere appelliefhebbers. Onze Junami-appels worden verkocht via Fruitveiling Zuid-Limburg. De appelpluk is van half augustus tot half oktober.
De peer is de laatste jaren erg in populariteit gestegen. Dit is vooral te danken aan de Conference peer. Deze knapperige langwerpige peer is dankzij zijn zachte smaak geliefd bij jong en oud. Er zijn dan ook veel Conference fruitbomen te vinden in onze fruitweien. Daarnaast telen we ook het ras Doyenne du Comice. Deze peer met een wat vollere smaak is heerlijk om zo uit de hand te eten, maar ook perfect om in salades en toetjes te verwerken. Ook hebben we de stoofpeer Gieser Wilderman in ons assortiment. Je kunt dus ook genieten van heerlijke stoofpeertjes van De Fruitboer. We hebben de perfecte peer voor iedere smaakvoorkeur en voor ieder gerecht. Voor ieder wat wils dus! De perenoogst duurt van half augustus tot half oktober.
Pin It

» » Het lekkerste fruit
On 8 mei 2014
By

Comments are closed.

« »